23 Mayıs 2015 Cumartesi

Çalışan elemanların Kamera ile Görüntülenmesi Yasal mıdır?

Çalışan elemanların Kamera ile Görüntülenmesi Yasal mıdır?


Gelişen teknoloji işletmelerin teknik olanakları giderek artıyor sağlar. Bu olasılık, kontrol aktarılması ve iş merkezi yönlendirme belirli bir yöntemle uzaktan kumanda doğrultusunda. Bazı işverenler amaç için kullanmaya çalışıyor gibi teknik imkanlar işçileri izliyor. Hatta ayrı çevirdim yasadışı örgütlerin abartılı davranış yapmak belirli koşullar dan.

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde karşılaşılan bu uygulamaların bir çalışmaya konu olmuştur. Sonuçlar kişilik hakları açısından ilginç yanı sıra son derece korkutucu olmaktan vardır.

Tuvalet yıkama kontrol edebilirsiniz sonra Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir şirket, izleme yöntemleri sayesinde ellerini yıkamak için çalışanlar tarafından kullanılan. 13 bin mil saatte, kadınlar hesaplama şirketi bu faaliyet ve tuş hataları daha fazla 99,98% yapabileceğini koşmak, onlar belge kontrolünü yapabilirsiniz. Amerikan Yönetimi Derneği (AMA), 2100 katılımcı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, çalışanların% 75'i kaydedildi ediliyordu belirtilen ve e-postalar incelendi.

Araştırma, gösterileri büyüyen ve gelişen bir çalışanın izleme yöntemleri çoğaldığını.

Tüm telefon için kayıt Anılan araştırma firmaları katılanlar% 11.5 çağırır. Tüm dosyaların% 30,8 kaydedilir. % 38 aradıkları ve sayıların ne tür onlar aradıklarını takip ediyor kaç kişi, telefonda harcamak çalışanların zamanın% 44, algılanır kopyalama ve posta inceler. Çalışanların% 35'i kameralar ile takip ediyor.

Bu ABD'DE, durum iken Görsel izleme çeşitli kurallarına bağlı Avrupa ülkeleri lider;

Birleşik Krallık: İstisnai durumlarda bile gizli izleme rağmen işveren yapma yetkisi verilmiştir.

İtalya: Uzaktan kumandalı ve kamera ve böylece onların eylemlerinde ekipman, kontrol edilecek yasadışı olan işçiler. Üretim sürecinin görsel izleme, güvenlik kontrolü ve örgütsel amaçlar sistemin kurulumu ve iş yeri Effiong Birliği temsilcisi doğası, veya olası işyerinde Kurulunun onayına önce kontrol işçiler uzak olacağı ancak yapılacak.

Almanya: Görsel izleme işçi delegesi onayı ile mümkündür.

Fransa: Özel saygı hayatı ve etkili olay olduğunu korunduğunun arasındaki denge; diğer bir deyişle üstün bir fayda dayanabilir işveren, böyle iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin olarak güvenlik nedenleriyle veya olaylar, bu hırsızlık kabulü için, iş yerinde sürekli tekrarlanan Görsel izleme zorunlu hale getirilmelidir. İşçiler Görsel izleme önceden haberdar edilmelidir.

Şimdi istediğiniz ve bizim tarih avukat görüşünü geçişte açısından konunun değerlendirmesini talep halinde en Ülkemizin özel konuya geçelim.

"Bizce işyeri iş sağlığı ve güvenliği ve diğer nedenlerle korunması açısından Türk hukuku neden" altında güç. Seçkin özel faydalar "işveren koruması tartım / değerlendirilmesi arasında olduğu gibi özel avantajlar ile çalışanın özel hayatına dayanır Visual izleme yönteminin amacı sadece erişilebilir olmayan görsel izleme gereksinimi kriterlerine nedenleri konusunda iş sağlığı ve güvenliği ile işyeri, bu durumun nedeni olarak içtihat hukukunda, Ancak. anlaşılması için iyi bir yoldur . Çalışan söz edilebilir uygunluk zaman beklenebilir başvurulan gerekiyor, çoğu yaratır özel hayat ve kişilik yaratılan değere doğru değil, sadece stres ciddi Görsel izlenmesi söz konusu insanlar, bu kavramı ortaya Sağ tam olarak ne sandbox açık ve net bir beyanı gerekli izlenen alanları belirten zaman. Görsel izleme araziler dikkate gerçeğini zayıflatmak ve gerekli barındırır değil işçi özel mekanlarından içine ağır saldırı yaratacaktır. Mekan soyunma odaları, tuvaletler ve bireysel ofislerinin bu tip örnekler verilmiştir. "

Sonuç itibariyle, ülkemizde, Fransa örneğinde görüldüğü gibi görsel iz işçileri izleme işçi, işveren olgusu açısından üstün bir fayda örtüşmelidir. Ancak, bu durumda saygı yaşam special sınırlarını aşmamalıdır. İş sağlığı ve güvenliği, iş güvenliği, onlar haklı nedenler olarak kabul edilebilir. Ancak, işçinin üretim süreçleri biz diyebiliriz hukuki akıl Parça durumuna güveniyor olamazdı.

Son olarak, biz önceden duyurulmasının ardından belirtmek için işçilerin görsel izleme olduğunu ihtiyacımız ve onay bir zorunluluktur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder