18 Mayıs 2015 Pazartesi

İNTERNET YASAL MI ?

İNTERNET YASAL MI ?


İnternet kullanımı hızla yayılmakta bununla birlikte bir sürü sorun getirmektedir. İnternet kullanımının yasal olup olmaması konusu çok geniş bir konudur. Asıl cevaplanması gereken internetin yasal olup olmadığı değil internetten yapılan şeylerin hangilerinin yasal olup olmadığıdır. 

İnternet üzerinde sosyal medyaya girmek yasaldır ve herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız. İnternettn para ile aldığınız videoları izlemek ve dinlemek yasaldır. Bu tarz telif haklarını ihlal etmeden internet kullanımı yasaldır ve herhangi bir suç teşkil etmemektedir. 
Telif haklarını ihlal eden davranışlarda bulunmak elbetteki yasal değildir. Örnek verecek olursak yasal olmayan film sitelerinden film izlemek ve ya indirmek , müzik dinlemek ve ya indirmek gibi telif haklarını ihlal eden olaylar yasal değildir ve tespit edilmesi halinde ceza verilmesi mümkündür. 

Bununla birlikte  internet üzerinden alışveriş yapmak yasaldır. Kendi kartınızla ya da kapıda ödeme seçenekleri ile yaptığınız alışverişten tamamen yasaldır. Fakat burada şuna dikkat etmek gerekir, alışveriş yaptığınız sitenin yasal olması gerekmektedir. 


Daha fazla bilgiye ulaşmak için : http://yasalmi.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder