18 Mayıs 2015 Pazartesi

KÜRTAJ  YASAL MI?


Hemen hemen herkesin aklında yer edinen bir sorudur kürtajın yasak olup olmadığı. Aslında meselenin iki boyutu var. Biri dini açıdan yorumlanmalı diğeri ise Türkiye Cumhuriyetinin Yasalarında bahsi geçtiği şekilde yorumlanmalı. O yüzden bu konuyu iki şekilde de ele alacağız ve sizleri aydınlatmaya çalışacağız. 

1. Kürtaj Yaptırmak Haram mı ?

2.Kürtaj Yaptırmak Suç  Mu ? Yasal Mı ?



1. Kürtaj Yaptırmak Haram mı ?

 İslam dini temelinde hoş görü dini olmakla beraber özgürlüğe de önem vermektedir. Fakat özgürlük anlayışında ciddi manada eksiklerimiz var ve bizler özgürlüğü canımız ne isterse yapabileceğimiz bir şey olarak görmekteyiz. Ancak mesele bu kadar basit değildir. Bir insanın özgürlüğü diğer bir insanın özgürlüğünün başladığı yerde biter. Kaba taslak bu şekilde yorumlayabiliriz. İslam dini insan hayatına son derece önem vermektedir. Hele ki masum bir bebek ise bu büyük bir günahtır. Ancak zaruri durumlarda mazur görülebilir. O zaruri durum ise şudur. Eğer bebek anne karnında ölmüş ise e anneyi zehirliyor ise bu bebeğin anne karnında alınması gerekir aksi halde anneyi de öldürebilir. Bunun dışında sırf çocuğu istemediği için çocuk aldırmak cinayete girer ve çok büyük günahtır. 


2.Kürtaj Yapmak Suç  Mu ? Yasal Mı ?


Meselenin diğer yönü olan yasalara göre kürtaj yaptırmak suç mudur sorusuna ise şu şekilde cevap verebiliriz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık yıllarında iken  kürtaj yaptırmak cinayet işlemektir demesinin ardından yasal bir düzenleme getirilerek kürtaj yasaklanmaya çalışılmıştır. Fakat gelen tepkiler üzerine bu düzenleme geri çekilmiştir. Fakat şöyle bir durum vardır.  Kürtajın yasak olduğunu gösteren herhangi bir yasa mevcut değildir. Bununda beraber devlet hastaneleri kürtajı yasak diyerek geri çeviriyor ya da  10 haftadan önce olması gerektiğini ve eş rızasının olması gerektiğini söylüyor.  Fakat kürtajı gizli şekilde yapmak yasaktır. 


Hal böyle ilen kürtaja gerek kalacak bir durumu yaşamamak en iyisidir. Dinen çok büyük günahtır ve kendi nefsimize sahip çıkarsak böyle bir durumla karşılaşmak zorunda kalmayız.

Daha fazla bili için : http://yasalmi.blogspot.com.tr/
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder