30 Mayıs 2015 Cumartesi

Facebook Kullanmak Yasal Mı ?

Facebook Kullanmak Yasal Mı ?


Günden güne artan kullanıcı sayısı ile facebook kullanımı beraberinde bir sürü sorunu da getiriyor. Facebook kullanımının yaygınlaşması ve dikkatsiz kullanım nedeniyle bir çok mağduriyetin yaşanması kaçınılmaz bir hal alıyor. facebook profilinde paylaşımda bulunanların dikkat etmesi gereken bir çok husus mevcut. Facebook hesabında telif haklarını ihlal eden müzik, video,resim ve film gibi materyallerin   paylaşımı yasal olmadığı için ciddi sıkıntılar ile karşılaşabilirsiniz. 

Facebook profilinizde paylaşabileceğiniz şeylerin yasal olaması için kendinize ait içerikler olması gerekmektedir. Örnek verecek olursak; Kendi çektiğiniz fotoğraflar ya da kendi fotoğraflarınız olabilir. Kendinize ait olan makale ve söz gibi edebi metinleri de paylaşabilirsiniz. 



Bununla beraber başka önemli bir hususa da dikkatleri çekmek istiyorum . Facebook hesabında kendi fotoğraflarını paylaşan birinin fotoğraflarını alıp izinsiz kullanılması yasal değildir. Bunu yapan kişi bir suç işlemiş olur ve ciddi yaptırımlara maruz kalabilir. Sadece fotoğraf ile değil kişilik haklarını zedeleyecek herhangi bir materyal söz konusu ihlale girebilir. Bu hususlara dikkat etmek başınıza dert açmama konusunda önemlidir. 


Daha fazla bilgiye ulaşmak için : yasalmi.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder